Logo ClassICT

Hosting diensten

Colocaties

Ben je opzoek naar een cloud server die constant werkt? Of opzoek naar een server met zo min mogelijk onderhoud? Dan zijn onze cloudoplossingen iets voor jou! Wij regelen de continuïteit en jij de
productiviteit!

Unmanaged colocatie

Ben je op zoek naar een veilige plaats voor jouw servers zonder veel gedoe? Reserveer dan een ruimte in onze datacenters. Voor een vast maandelijkse prijs staan jouw servers veilig in de datacenters van NorthC.Geschikt voor:

Bedrijven die hun infrastructuur en kennis zelf in huis hebben en dit willen verplaatsen naar een colocatie.Waarom kiezen voor Unmanaged colocatie?

 • Plaats je eigen servers in professionele datacenters in Nederland, Duitsland of Zwitserland.
 • Vaste maandelijkse kosten voor serverkast, internet inclusief andere faciliteiten als koffie en vergaderruimtes.
 • Ondersteuning van alle leveranciers en providers.

On-premise

Zoekend naar een partij waar jij jouw servers deels op locatie en deels in een datacenter kan onderbrengen? Wij helpen je graag! Wij integreren graag jouw servers met de servers die bij ons in het datacenter staan.Geschikt voor:

Bedrijven die afhankelijk zijn van een on-premise server voor bedrijfsspecifieke applicaties.Waarom kiezen voor On-premise?

 • Combinatie tussen de professionele datacenters en de servers op locatie.
 • De datacenters beschikken over de middelen om een volledige IT-infrastructuur op te zetten, te implementeren en te onderhouden.
 • Ondersteuning die verder gaat dan een ticket.

Managed cloud

Wil je helemaal geen kopzorgen hebben en volledig ontzorgd worden? Ook dat is mogelijk! Verhuis jouw servers deels of volledig naar ClassICT en wij zorgen voor alles, van onderhoud tot updates en beveiliging.Geschikt voor:

Bedrijven die hun infrastructuur volledig willen uitbesteden aan experts.Waarom kiezen voor Managed cloud?

 • Hoogste performance volledig afgestemd op je applicatie. 
 • De beste datacenters waar jouw servers en applicaties veilig, snel en redundant zijn opgebouwd.
 • Volledige ondersteuning van experts.

Colocaties

Voordelen van een colocatie

De voordelen van een colocatie zijn eindeloos. Hieronder staan de drie grootste voordelen van een colocatie. Meer voordelen weten? Neem dan contact met ons op.

Kostenbesparing

Bij een overstap naar externe partijen is dit altijd een besparing voor je onderneming. Jouw ICT-afdeling heeft niet alleen de mensen, maar ook de middel nodig om jouw Infrastructuur te laten draaien. Denk bijvoorbeeld aan goede monitoring en support van jouw onderneming en medewerkers.

Redundantie

Kostenbesparing is al fijn, maar er verzekerd zijn dat jouw data altijd veilig wordt opgeslagen is veel fijner! Bij down-time of verlies van data kunnen de kosten al hoog in de papieren lopen. In een datacenter weten wij de risico’s en is jouw data altijd veilig wat er ook maar gebeurd!

Infrastructuur

Datacenters beschikken over middelen om een volledige IT-infrastructuur op te zetten, te implementeren en te onderhouden. Wij bieden niet alleen de beste apparatuur, maar ook de beste ondersteuning voor het leveren van stroom, bandbreedte, koeling en redundantie.

Jouw problemen zijn onze uitdagingen!

Zelfs tijdens feestdagen zijn wij beschikbaar om al jouw problemen op te lossen.

Heb jij al ingelogd op ons speciale klantenportaal? Hier vind je veel informatie en kennisbank artikelen. Ook bekijk je eenvoudig al jouw facturen, offertes en diensten.

Hosting diensten

Plaats je server in de colocaties van ClassICT

Zodra je een eigen IT-infrastructuur start weet je al gauw dat het een enorme investering is die soms niet loont. Of heb jij je eigen serverruimte die toe is aan uitbreiding of vervanging? In beide gevallen zijn de colocaties van ClassICT de oplossing voor jouw probleem. Breng je eigen servers onder bij ClassICT en ervaar de stabiliteit van ons netwerk.

 • Breng jouw servers onder in TIER 1,2 of 3 datacenters
 • Geen variabele kosten maar een vast bedrag per maand
 • Geniet van de beste, snelste en veiligste netwerk
 • Volledig schaalbaar afhankelijk van jouw wensen
Hosting diensten

Colocatie van ClassICT geeft je rust en ruimte

Bij ClassICT kun jij jouw servers onderbrengen in de serverruimtes van ClassICT. Zo kun je genieten van alle voordelen van een professionele serverruimte tegen de laagste prijs. Geniet bijvoorbeeld van de hoge beveiligingsmaatregel, airconditioning en brand detectiesystemen. Bij ClassICT plaatsen wij jouw server volledig afgezonderd van onze eigen infrastructuur. De colocatie plaatsen zijn beschikbaar in de regio:  Aalsmeer, Almere, Amsterdam, Oude Meer, Delft, Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Nieuwegein, München en Neurenberg.

Bij al onze datacenters zijn jouw servers te allen tijde beschermd tegen inbraak, brand, natuurrampen en veel meer. Daarbij kunnen wij eigen netwerkverbindingen plaatsen die zorgen dat je een nog betrouwbaarder en veiligere verbinding hebt naar onze datacenters. Zo kunnen wij de 99,99% uptime garantie waarborgen!

Hosting diensten

Met de colocaties van ClassICT ben je altijd online

Bij ClassICT vinden wij uptime belangrijk. Wij zorgen er samen met onze partners voor dat jouw server(s) dan ook altijd blijven draaien. Omdat onze datacenters volgens de TIER3 en TIER4 norm zijn gebouwd kunnen wij deze garantie ook bieden. Daarbij zijn onze datacenters standaard ingericht met aanvullende faciliteiten zoals flexwerkplekken, beveiligde assemblages en laadpalen.

 • Hoge beschikbaarheid en redundantie: jouw bedrijfscontinuïteit is gegarandeerd;
 • Volledig compliant: gecertificeerde collocatiediensten op Nederlandse, Duitse en Zwitserse bodem;
 • Voorspelbaar: in een extern datacenter zijn de vergoedingen vooraf bekend. Daar komt bij dat de essentiële datacenterfaciliteiten zoals stroomvoorziening, koeling en fysieke beveiliging zijn inbegrepen;
 • Consultancy: bij het optimaal inrichten van je datacenter- en cloudstrategie;
 • Jij houdt zelf de controle over jouw systemen en je hebt 24/7 toegang tot je apparatuur.​

ClassICT

Colocatie op maat
in 3 stappen

We onderzoeken je wensen

Nadat je een aanvraag hebt gedaan nemen wij contact met je op voor een goed gesprek. Wij bekijken samen met je hoe wij je het beste kunnen helpen.

We bekijken je wensen

Onze experts gaan bekijken wat jouw wensen vereisen voor technische specificaties. Zo ben je zeker dat jouw website en applicatie voldoende resources krijgt.

We bespreken het voorstel

Wij nemen met je samen het voorstel door wat op maat is geschreven. Daarbij wordt verteld welke colocatie perfect past bij jouw wensen.

ClassICT

Colocatie op maat
in 3 stappen

We onderzoeken je wensen

Nadat je een aanvraag hebt gedaan nemen wij contact met je op voor een goed gesprek. Wij bekijken samen met je hoe wij je het beste kunnen helpen.

We bekijken je wensen

Onze experts gaan bekijken wat jouw wensen vereisen voor technische specificaties. Zo ben je zeker dat jouw website en applicatie voldoende resources krijgt.

We bespreken het voorstel

Wij nemen met je samen het voorstel door wat op maat is geschreven. Daarbij wordt verteld welke colocatie perfect past bij jouw wensen.

Wat klanten zeggen

Lees onze reviews.

Benieuwd hoe anderen de samenwerking met ClassICT ervaren? Je leest het hieronder.

side to side left

Gekozen voor de colocaties van ClassICT?

side to side

Ben je geïnteresseerd in de colocatie oplossing van ClassICT? Onze experts kunnen je precies vertellen welke oplossing het beste past bij jouw onderneming en medewerkers. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Remco Straaten
Eigenaar