Logo ClassICT

In samenwerking met

Marc Rijnders

Categorie

ICT diensten, Netwerkbeheer

Opgeleverd

Als ICT Manager is Marc Rijnders, samen met zijn team, nu ruim 3,5 jaar verantwoordelijk voor alle ICT binnen AVEX International in Nederland, België en Verenigd Koninkrijk. Primair is Marc verantwoordelijk voor het zo goed mogelijk faciliteren van de inmiddels ruim 250 collega’s op het gebied van IT. “Dat betekent dat ik veel luister en kijk wat nodig is voor zowel onze IT-afdeling als voor de ondersteuning naar onze klanten, maar mijn focus ligt intern. Maar, ik doe dit niet alleen. Mijn team bestaat uit drie vaste mensen, stagiaires en nog een aantal externe handen. Ondanks dat ik ICT Manager ben, heb ik zelf ook veel technische kennis, maar ik ben van oudsher geen netwerk man.”

Het team van ClassICT weet precies wat jouw netwerk nodig heeft om efficiënt en effectief te kunnen werken. Daarnaast zorgen wij er voor dat jouw hardware altijd up-to-date is met de nieuwste beveiligingsupdates en netwerkbeveiligingsapparatuur van Fortinet.

De uitdaging van AVEX International

“Veel apparatuur en de server staat op onze locatie in Breukelen en onze collega’s uit alle landen werken op dit netwerk. Het is dus belangrijk dat ons netwerk voorbereid is op de toekomst; ofwel dat we een stabiel en snel netwerk hebben. Via-via kreeg ik Remco van ClassICT getipt, om te kijken hoe hij samen met ons kan zorgen dat onze IT-omgeving is voorbereid op de toekomst.”

Wanneer het netwerk niet is voorbereid op de toekomst, wordt het risico op downtime van het netwerk steeds groter. De bedoeling is dat ClassICT het netwerk van AVEX Internationaal vernieuwd, schaalbaar maakt, dat het aansluit op het nieuwe beleid van AVEX Internationaal en dat het wordt aangesloten binnen MPLS. AVEX Internationaal Breukelen is de hoofdlocatie van AVEX, hier staat alle infrastructuur – ook deze zal ClassICT voorzien van de nieuwste apparatuur. Maar eerst start ClassICT met het maken van een risicoanalyse. Binnen deze analyse worden risico’s in kaart gebracht, zodat het netwerk straks zo goed mogelijk gemigreerd kan worden naar het nieuwe netwerk, zonder al te veel downtime.

Waarom heb je voor ClassICT gekozen?

“Ik heb Remco leren kennen als een kundige netwerkbeheerder, die bepaalde dingen voor ons oppakt óf samen met ons oppakt, waarbij Remco ook nog onze eigen netwerkbeheerder opleidt.”

Behalve dat het team van ClassICT ICT-systemen voor het MKB beheert en onderhoud, bieden wij ook hulp aan bij het implementeren van nieuwe technologieën en bij het opleiden van medewerkers om het gebruik van ICT-systemen te optimaliseren.

Zou je ClassICT aanraden?

“Ja, zeker op basis van kundigheid, men heeft veel kennis van netwerkbeheer en begrijpen waar ik met mijn afdeling en AVEX in de toekomst naar toe wil. ClassICT denkt daarin mee en geeft advies. Gaandeweg gaan we nu samen de juiste richting op, om de stappen te maken die hard nodig zijn om ons voor te bereiden op de toekomst.”

Blog ClassICT

side to side left

Recente Blogs

side to side
ICT-beheer uitbesteden aan ClassICT

ICT-Beheer uitbesteden bij ClassICT: Voordelen en Diensten

Interne ICT versus Externe ICT, hoe gaat ClassICT hiermee om?

Interne ICT-afdeling vs. Externe ICT-partij: Voordelen en hoe ClassICT het aanpakt

Ontdek de voordelen van een interne ICT-afdeling en een externe ICT-partij en leer hoe ClassICT deze uitdagingen aanpakt. Verbeter je IT-beheer en maak een weloverwogen keuze voor jouw bedrijf.
Zakelijk glasvezel voor bedrijfsverzamelgebouwen

Zakelijk glasvezel voor bedrijfsverzamelgebouwen

Upgrade de internetinfrastructuur van jouw bedrijfsverzamelgebouw met zakelijk glasvezel. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en verhoog de productiviteit voor meerdere huurders.
Wat is de meerwaarde van een firewall en hoe kan ClassICT hierin helpen?

Wat is de meerwaarde van een firewall?

Een firewall, zoals de Fortinet firewall, biedt onmisbare netwerkbeveiliging tegen cyberaanvallen en datalekken. ClassICT is als Fortinet partner de ideale partner voor deskundige implementatie, onderhoud en ondersteuning. Zo houd je jouw bedrijf beschermd tegen de nieuwste bedreigingen.
Patchkasten wat is het en hoe kan ClassICT hierin iets betekenen?

Patchkasten: Wat zijn ze en waarom zijn ze belangrijk?

Een patchkast is een type kast waarin netwerkapparatuur en bekabeling kunnen worden ondergebracht. Het is een essentieel onderdeel van een goed functionerend netwerk en wordt vaak gebruikt in zakelijke omgevingen. In deze blog gaan we dieper in op patchkasten, hun functies en hoe ClassICT je kan helpen bij het opzetten van een efficiënt netwerk met behulp van deze kasten
Zakelijk internet van ClassICT

Zakelijk internet van ClassICT: wat je moet weten

Als bedrijfseigenaar is een snelle en betrouwbare internetverbinding van essentieel belang voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Bij ClassICT kun je via de postcodecheck eenvoudig en snel ontdekken welke zakelijke internetoplossingen beschikbaar zijn op jouw locatie. Van glasvezel tot mobiel internet, onze experts staan voor je klaar om je te adviseren en te helpen bij het kiezen van de beste internetoplossing voor jouw bedrijf. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan en ontdek hoe wij jouw internetervaring naar een hoger niveau kunnen tillen.