Logo ClassICT
ICT-beheer uitbesteden aan ClassICT

In de moderne tijd vormt informatie- en communicatietechnologie, oftewel ICT, de ruggengraat van bijna elke organisatie. Van gegevensbeheer en communicatie tot de ondersteuning van zakelijke processen, ICT is van enorm belang voor het goed functioneren van bedrijven. Het proactief beheren van complexe IT-infrastructuur kan echter zowel inspanning als financiële middelen vergen. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun ICT-beheer uit te besteden aan experts zoals ClassICT. Maar hoe verloopt dit proces nu precies? In deze blog duiken we dieper in op de werkwijze van het uitbesteden van ICT-beheer bij ClassICT, vanaf het eerste contactmoment tot het dagelijkse beheer van je IT-omgeving.

De voordelen van ICT-beheer uitbesteden?

Voordat we in de details duiken, laten we eens stilstaan bij de voordelen die er zijn bij het uitbesteden van ICT-beheer aan bedrijven zoals ClassICT:

 • Kostenbesparing en voorspelbaarheid: Het runnen van een interne ICT-afdeling kan duur zijn. Je moet salarissen betalen, investeren in hard- en software, en je bent verantwoordelijk voor de opleiding en het up-to-date houden van je personeel. Door ICT-beheer uit te besteden, kun je deze kosten beter beheersbaar maken en voorspelbaarheid creëren in je ICT-uitgaven.
 • Beschikking tot experts: Bij ClassICT beschikken wij over een team van echte ICT nerds met diverse specialisaties en jarenlange ervaring. Binnen ClassICT hebben wij een breed scala aan expertise, variërend van netwerkbeheer en cybersecurity tot cloudoplossingen en data-analyse, zonder dat je zelf deze experts in dienst moet nemen.
 • Focus op kernactiviteiten: Het uitbesteden van ICT-beheer stelt jouw bedrijf in staat om te focussen op wat echt belangrijk is, namelijk het runnen van je business. In plaats van kostbare tijd en middelen te besteden aan het oplossen van ICT-problemen, kun je je volledig richten op zakelijke groei en het realiseren van strategische doelen.
 • Verbeterde beveiliging: In dit moderne tijdperk is beveiliging high-priority. ClassICT zet zich dagelijks in om hoogwaardige beveiligingsmaatregelen te nemen om je ICT-omgeving te beschermen tegen bedreigen en datalekken. We blijven up-to-date met de nieuwste beveiligingstechnologieën om je bedrijfsdata te beschermen.

 

Hoe werkt het uitbesteden van ICT bij ClassICT?

Nu dat de voordelen besproken zijn, willen we dieper in gaan hoe het uitbesteden van ICT-beheer bij ClassICT er doorgaans aan toe gaat. We zullen het uitleggen aan de hand van 4 doelgerichte stappen. Hierdoor houden we het overzichtelijk en transparant voor de klanten.

Stap 1: Gratis IT-scan en adviesgesprek

Binnen ClassICT begint alles met een gratis en vrijblijvende IT-scan. Onze experts komen bij jou op locatie om je huidige ICT-omgeving grondig te bekijken. Deze scan is ontworpen om een goed inzicht te krijgen in je IT-infrastructuur en vast te stellen waar verbeteringen nodig zijn. Na deze IT-scan volgt een adviesgesprek waarin we de resultaten van de scan kort bespreken. Dit is een goed moment waarop je alle wensen, doelen en uitdagingen in kaart kan brengen. We schrijven onze bevindingen op en gaan vervolgens aan de slag om een op maat gemaakte oplossing te maken die afgestemd zijn op de unieke vereisten van jouw bedrijf.

Stap 2: Opstellen van de offerte

Na het adviesgesprek stellen wij een uitgebreide offerte op. Deze offerte omvat een duidelijke omschrijving van de voorgestelde diensten, kosten en een tijdlijn voor de implementatie. We willen ervoor zorgen dat je een volledig beeld krijgt van wat de uitbesteding van ICT-beheer bij ClassICT nu precies inhoudt. Wij houden van transparantie en zullen dus de offerte in begrijpelijke taal uitleggen.

Stap 3: Starten van het migratietraject of implementatie

Bij goedkeuring van de offerte gaan we starten met de daadwerkelijk migratie of implementatie van de ICT-omgeving. Dit omvat het overzetten van alle bestaande IT-systemen naar onze beheerde omgeving en/of het opzetten van de nieuwe ICT-omgeving. Onze experts voeren deze stap zorgvuldig uit en plant waar nodig om zo eventuele onderbrekingen tot het minimum te beperken. Tijdens het migratie of implementatietraject staan onze consultants je te woord om eventuele voortgang of vragen te beantwoorden. Wij werken nauw samen met je om ervoor te zorgen dat alles soepel en efficiënt verloopt.

Stap 4: Het beheren van je ICT-omgeving

Nadat de nieuwe ICT-implementatie of migratie is voltooid start het continu beheren van je ICT-omgeving. Onze IT-experts houden 24/7 toezicht op alle systemen. Dit bestaat uit monitoring van de prestaties, regelmatige onderhoudswerkzaamheden en het implementeren of verbeteren van beveiligingsmaatregelen. Als er problemen ontstaan, staan onze experts altijd klaar om snel te reageren en eventuele problemen op te lossen. Het beheren van een ICT-omgeving is een doorlopend proces, doorgaans krijgen wij vaak de vraag wat het precies inhoudt. Wij houden ons bezig met het constant stabiel, veilig en effectief in staat houden van de infrastructuur. Daardoor kunnen medewerkers zich focussen op de dingen waar ze goed in zijn, wij beheren ondertussen de ICT-omgeving, daardoor kunnen medewerkers met een gerust hart werken.

Hoe zit het met de Varity Group en wat zijn daar de voordelen van?

Het is belangrijk om te weten hoe de Varity Group en ClassICT nauw samenwerken en wat de voordelen ervan kunnen zijn voor jouw ICT-omgeving. ClassICT is een IT-dienstverlener die gespecialiseerd is in het beheren van infrastructuren, de Varity Group is een moederbedrijf van ClassICT en heeft bepaalde voordelen voor klanten:

 1. Geïntegreerde oplossingen:  Door de samenwerking met de Varity Group kan ClassICT gebruikmaken van een breder scala aan middelen en expertise. Hierdoor kunnen wij ICT-oplossingen bieden die voldoen aan verschillende bedrijven.
 2. Schaalbaarheid: De Varity Group biedt de mogelijkheid om op te schalen en aan te passen aan de constant veranderende wereld van IT. Dit betekent dat je ICT-omgeving kan groeien naarmate je bedrijf groeit, zonder dat je daarvoor naar een andere dienstverlener hoeft over te stappen.
 3. Diverse diensten: De Varity Group bestaat uit verschillende dochterondernemingen met gespecialiseerde ICT-dienstverleners, daardoor heb je toegang tot een breed scala aan ICT-diensten en oplossingen.
 4. Door heel het land: Binnen de Varity Group werken we allemaal nauw samen, is er een storing of een urgent probleem en zitten wij niet dichtbij? Geen probleem! Er is altijd wel een dochteronderneming dicht bij die al te graag het probleem wil oplossen. De rest? Dat regelen wij intern wel!

Of je dan al niet ergens anders moet aansluiten, hangt af van je specifieke behoeften en doelen. Het is belangrijk om de volgende zaken te overwegen:

 • Behoeften: Bekijk of de diensten of oplossingen die ClassICT aanbiedt aansluit bij de huidige en toekomstige behoeften van je onderneming.
 • Kosten: Vergelijk de kosten van andere dienstverleners met die van ClassICT om te kijken welke meest effectief is.
 • Expertise: Onderzoek de expertise en reputatie van ClassICT in de branche.
 • Flexibiliteit en schaalbaarheid: Zorg ervoor dat de dienstverlener de flexibiliteit en schaalbaarheid biedt die je bedrijf nodig heeft.
 • Referenties en klantbeoordelingen: Vraag naar referenties en bekijk klantbeoordelingen om inzicht te krijgen in de tevredenheid van huidige klanten.

Het is altijd verstandig om meerdere offertes en opties te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je de beste dienstverlener kiest die voldoet aan je specifieke eisen voor je ICT-omgeving.

Stof om over na te denken dus?

Nu je een goed inzicht hebt in het proces en de voordelen van het uitbesteden van ICT-beheer bij ClassICT, nodigen wij je van harte uit om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende IT-scan met adviesgesprek. We kijken er erg naar uit om je vrijblijvend te begeleiden bij het potentieel verbeteren van je IT-omgeving en de groei van je organisatie. Het uitbesteden van ICT-beheer kan een strategische stap zijn om de concurrentie voor te blijven en de kernactiviteiten van je bedrijf te vergroten. Voor meer informatie over onze diensten bekijk dan de volgende pagina’s:

Het uitbesteden van ICT-beheer bij ClassICT is een strategische stap om je organisatie te versterken en te laten groeien zonder zorgen te hebben over de ICT-infrastructuur. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en een op maat gemaakte oplossing te ontwerpen die aan jouw specifieke behoeften voldoet. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een beter beheerde IT-omgeving en een succesvolle toekomst voor je bedrijf.  

Categorieën

Recente Posts

ICT-beheer uitbesteden aan ClassICT

In de moderne tijd vormt

Interne ICT versus Externe ICT, hoe gaat ClassICT hiermee om?

Ontdek de voordelen van een interne ICT-afdeling en een externe ICT-partij en leer hoe ClassICT deze uitdagingen aanpakt. Verbeter je IT-beheer en maak een weloverwogen keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk glasvezel voor bedrijfsverzamelgebouwen

Upgrade de internetinfrastructuur van jouw bedrijfsverzamelgebouw met zakelijk glasvezel. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en verhoog de productiviteit voor meerdere huurders.

Wat is de meerwaarde van een firewall en hoe kan ClassICT hierin helpen?

Een firewall, zoals de Fortinet firewall, biedt onmisbare netwerkbeveiliging tegen cyberaanvallen en datalekken. ClassICT is als Fortinet partner de ideale partner voor deskundige implementatie, onderhoud en ondersteuning. Zo houd je jouw bedrijf beschermd tegen de nieuwste bedreigingen.

Patchkasten wat is het en hoe kan ClassICT hierin iets betekenen?

Een patchkast is een type kast waarin netwerkapparatuur en bekabeling kunnen worden ondergebracht. Het is een essentieel onderdeel van een goed functionerend netwerk en wordt vaak gebruikt in zakelijke omgevingen. In deze blog gaan we dieper in op patchkasten, hun functies en hoe ClassICT je kan helpen bij het opzetten van een efficiënt netwerk met behulp van deze kasten

Zakelijk internet van ClassICT

Als bedrijfseigenaar is een snelle en betrouwbare internetverbinding van essentieel belang voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Bij ClassICT kun je via de postcodecheck eenvoudig en snel ontdekken welke zakelijke internetoplossingen beschikbaar zijn op jouw locatie. Van glasvezel tot mobiel internet, onze experts staan voor je klaar om je te adviseren en te helpen bij het kiezen van de beste internetoplossing voor jouw bedrijf. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan en ontdek hoe wij jouw internetervaring naar een hoger niveau kunnen tillen.

ICT-beheer uitbesteden aan ClassICT

In de moderne tijd vormt

Interne ICT versus Externe ICT, hoe gaat ClassICT hiermee om?

Ontdek de voordelen van een interne ICT-afdeling en een externe ICT-partij en leer hoe ClassICT deze uitdagingen aanpakt. Verbeter je IT-beheer en maak een weloverwogen keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk glasvezel voor bedrijfsverzamelgebouwen

Upgrade de internetinfrastructuur van jouw bedrijfsverzamelgebouw met zakelijk glasvezel. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en verhoog de productiviteit voor meerdere huurders.

Wat is de meerwaarde van een firewall en hoe kan ClassICT hierin helpen?

Een firewall, zoals de Fortinet firewall, biedt onmisbare netwerkbeveiliging tegen cyberaanvallen en datalekken. ClassICT is als Fortinet partner de ideale partner voor deskundige implementatie, onderhoud en ondersteuning. Zo houd je jouw bedrijf beschermd tegen de nieuwste bedreigingen.

Patchkasten wat is het en hoe kan ClassICT hierin iets betekenen?

Een patchkast is een type kast waarin netwerkapparatuur en bekabeling kunnen worden ondergebracht. Het is een essentieel onderdeel van een goed functionerend netwerk en wordt vaak gebruikt in zakelijke omgevingen. In deze blog gaan we dieper in op patchkasten, hun functies en hoe ClassICT je kan helpen bij het opzetten van een efficiënt netwerk met behulp van deze kasten

Zakelijk internet van ClassICT

Als bedrijfseigenaar is een snelle en betrouwbare internetverbinding van essentieel belang voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Bij ClassICT kun je via de postcodecheck eenvoudig en snel ontdekken welke zakelijke internetoplossingen beschikbaar zijn op jouw locatie. Van glasvezel tot mobiel internet, onze experts staan voor je klaar om je te adviseren en te helpen bij het kiezen van de beste internetoplossing voor jouw bedrijf. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan en ontdek hoe wij jouw internetervaring naar een hoger niveau kunnen tillen.

Tags

Volg ons op

Blog ClassICT

side to side left

Recente Blogs

side to side
ICT-beheer uitbesteden aan ClassICT

ICT-Beheer uitbesteden bij ClassICT: Voordelen en Diensten

Interne ICT versus Externe ICT, hoe gaat ClassICT hiermee om?

Interne ICT-afdeling vs. Externe ICT-partij: Voordelen en hoe ClassICT het aanpakt

Ontdek de voordelen van een interne ICT-afdeling en een externe ICT-partij en leer hoe ClassICT deze uitdagingen aanpakt. Verbeter je IT-beheer en maak een weloverwogen keuze voor jouw bedrijf.
Zakelijk glasvezel voor bedrijfsverzamelgebouwen

Zakelijk glasvezel voor bedrijfsverzamelgebouwen

Upgrade de internetinfrastructuur van jouw bedrijfsverzamelgebouw met zakelijk glasvezel. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en verhoog de productiviteit voor meerdere huurders.
Wat is de meerwaarde van een firewall en hoe kan ClassICT hierin helpen?

Wat is de meerwaarde van een firewall?

Een firewall, zoals de Fortinet firewall, biedt onmisbare netwerkbeveiliging tegen cyberaanvallen en datalekken. ClassICT is als Fortinet partner de ideale partner voor deskundige implementatie, onderhoud en ondersteuning. Zo houd je jouw bedrijf beschermd tegen de nieuwste bedreigingen.
Patchkasten wat is het en hoe kan ClassICT hierin iets betekenen?

Patchkasten: Wat zijn ze en waarom zijn ze belangrijk?

Een patchkast is een type kast waarin netwerkapparatuur en bekabeling kunnen worden ondergebracht. Het is een essentieel onderdeel van een goed functionerend netwerk en wordt vaak gebruikt in zakelijke omgevingen. In deze blog gaan we dieper in op patchkasten, hun functies en hoe ClassICT je kan helpen bij het opzetten van een efficiënt netwerk met behulp van deze kasten
Zakelijk internet van ClassICT

Zakelijk internet van ClassICT: wat je moet weten

Als bedrijfseigenaar is een snelle en betrouwbare internetverbinding van essentieel belang voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Bij ClassICT kun je via de postcodecheck eenvoudig en snel ontdekken welke zakelijke internetoplossingen beschikbaar zijn op jouw locatie. Van glasvezel tot mobiel internet, onze experts staan voor je klaar om je te adviseren en te helpen bij het kiezen van de beste internetoplossing voor jouw bedrijf. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan en ontdek hoe wij jouw internetervaring naar een hoger niveau kunnen tillen.