Hoe werkt de aanleg van Zakelijk Glasvezel? Dat is een veel voorkomende vraag. ondertussen is bij bijna iedereen glasvezel wel bekend, het wordt ook ondertussen op meerdere plaatsen al aangesloten en aangeboden. Glasvezel is een supersnelle verbinding waar vooral bedrijven hun voordeel mee kunnen nemen. Worstel jij ook met trage snelheden en stabiliteit van jou Dsl, Koper of Coax aansluiting? Maar is glasvezel niet beschikbaar in jouw regio? Dan is er de mogelijkheid om toch zelf een zakelijke glasvezel verbinding aan te laten leggen. In deze blog leggen wij het je graag uit hoe dat werkt.Providers zoals Ziggo, KPN en T-Mobile bepalen in Nederland waar hun glasvezel laten aanleggen. Maar voor de ondernemers onder ons is dat anders geregeld. Zakelijk glasvezel mag je namelijk als ondernemer overal laten aanleggen.

Wat zijn de kosten voor het aanleggen van Zakelijk Glasvezel?

Het eenmalige kosten voor het aanleggen van zakelijk glasvezel zijn afhankelijk van de afstand van jouw bedrijf tot de wijkcentrale of een internetknooppunt. In sommige gevallen is maar een klein stukje graven noodzakelijk. In andere gevallen moet er onder een weg door geboord worden waar allemaal waterleidingen zitten, dan zijn de kosten al een stuk hoger. Maar misschien ligt er toch al een buis waar het glasvezel eenvoudig doorheen gehaald kan worden. Of in het beste geval ligt de kabel al voor bij je aan de deur, dan is het slechts een kwesitie van die lijn doortrekken naar de meterkast van je bedrijf daarmee vallen juist de kosten mee. Het kan dus snel en eenvoudig, hoeveel je moet investeren verschilt dus van de situatie.

Hoe gaat het aanleggen van zakelijk glasvezel te werk?

Bij ClassICT doen wij de aanleg altijd uitleggen in 3 stappen, deze schrijven wij hieronder kort uit. Mocht je verder geintresseerd zijn hebben wij tijdens ons vrijblijvende adviesgesprek een whitepaper voor je klaarliggen.
 1. Alles begint met een heerlijke kop koffie waarin wij alles bespreken zoals de mogelijkheden contracten. Zodra vervolgens het contract getekend gaan wij aan de slag en zullen wij starten om alles in orde te maken
 2. Vervolgens komt er een monteur langs diek omt kijken hoe de glasvezel kabel het beste kan komen te liggen en het meest voordelig gegraven kan worden.
 3. Als dat gedaan is worden de vergunningen aangevraagd en zal alle werkzaamheden ingepland worden in overleg met de projectleider en ondernemer

Wat kost zakelijk glasvezel?

Dat is de meest gestelde vraag, wat kost nou een glasvezel verbinding? Het wordt steeds populairder, dit ook omdat er steeds meer in de cloud gewerkt wordt. Een hoge up- en downloadsnelehid snelheid is dus ook belangrijk. Momenteel zijn er met glasvezel al snelheden haalbaar van 10Gbit/s daarintegen is dat niet voor iedereen wegglegd. De prijzen zijn namelijk best uiteenlopend het wordt namelijk bepaald op basis van de locatie van je onderneming.
Zakelijk Glasvezel aanleggen door ClassICT

ClassICT houdt je op de hoogte van de planning en voortgang

Bij ClassICT vinden wij communicatie en transparantie belangrijk. Daarom krijg je van ons ruim van te voeren te horen wat de geplande opleverdatum wordt. Blijkt er toch datrr er tijdens dit traject vertraging ontstaat? Door onverwachte opstakels, extra verguninngen, bijzondere boringen of vorst? Of is je glasvezel verbinding eerder dan gepland opgelverd? Dan brengen wij je direct op te hoogte, daardoor heb je zelf geen omkijken ernaar en weet jij precies waar je aan toe bent.

Bij ClassICT regelen wij alles snel en zorgvuldig

Omdat wij goede connecties hebben met onze leveranciers, aannemers, gemeenten en andere partijen. Kunnen wij snel schakelen waardoor vergunningen soms wel wat sneller geregeld kunnen worden voor de aansluiting van jouw glasvezel verbinding.

Daarbij zit ons werk er pas op als wij er zeker van zijn dat jouw zakelijke glasvezelverbinding perfect werkt. Indien gewenst kunnen wij de volledige installatie van het internet netwerk ook helemaal uit handen nemen. Daardoor ben je volledig ontzorgd en heb je geen stress als er problemen ontstaan. Profiteer na de levering van een krachtige, snelle en stabiele internetverbinding.

Mocht je na het lezen van deze blog geintresseerd zijn in een vrijblijvend adviesgesprek neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord en bekijken graag de mogelijkheden door middel van onze postcodecheck
author avatar

Remco Straaten

Remco is technisch eigenaar van ClassICT. Samen met Maurice staat hij je graag 7 dagen per week te woord over alles wat te maken heeft met WEB, ICT, Telecom en Hosting diensten. Koffie vindt die heerlijk!

  Recente Blogs

  Thuiwerken, is jouw onderneming er klaar voor?

  Is jouw onderneming en medewerkers klaar voor thuiswerken?

  Als je medewerkers vanuit huis kunnen werken in moeilijke omstandigheden als Corona...
  Lees meer

  Hoe werkt de aanleg van Zakelijk Glasvezel?

  Glasvezel wordt overal steeds populairder, het is een razendsnelle internetverbinding die niet meer weg te denken is bij iedere onderneming. Maar hoe werkt de aanleg van de glasvezellijn, wat komt er allemaal bij kijken? Je leest het in deze blog.
  Lees meer

  Microsoft verhoogt de prijzen voor 365 licenties

  Microsoft heeft vanaf Januari 2022 prijswijzingen doorgevoerd en het licentieprogramma gewijzigd van CSP naar NCE. Wat zijn deze wijzingen en wat heeft dit voor mijn onderneming te betekenen? Je leest het in deze blog.
  Lees meer

  Terug- en vooruitblik op 2021-2022 ClassICT

  2021 was een jaar vol met corona, lockdowns en thuiswerken. Hoe was het jaar van ClassICT? En hoe gaan wij er weer een goed en knallend en vol innovaties 2022 van maken? Je leest het in onze blog
  Lees meer
  NorthC colocaties van ClassICT

  Wat is een colocatie en wat zijn de voordelen?

  Wat zijn colocaties, wat kun je ermee? En is het echt wel zo voordelig als iedereen denkt? In deze blog leggen wij je alles uit over de mogelijkheden binnen de moderne maar zeker ook krachtige datacenters van NorthC en ClassICT.
  Lees meer

  Wat is het verschil tussen Windows 365 en Azure Virtual Desktop?

  Windows 365 is de nieuwste cloud PC oplossing van Microsoft. Wat zijn de voordelen en verschillen met Azure Virtual Desktop? In de nieuwste blog van ons kom je erachter en is de keuze misschien wat makkelijker.
  Lees meer
  Search here...