Remco ClassICT

Waarom overstappen met jouw bedrijf naar Microsoft 365

microsoft365-stage
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
In deze tijden zijn flexibele werkplekken, thuiswerken en bij de klant of op locatie werken heel belangrijk. Er is in deze tijd dus bijna nooit een vaste werkplek maar een flexibele werkplek. Daarnaast wil je dat jouw werkplek altijd en overal probleemloos werkt. Microsoft 365 bestaat al enige tijd maar heeft in deze periode een goede doorstart gemaakt om bij veel organisaties toch de overstap te maken. Servers waar bestanden op draaien en alle medewerkers op inloggen is dus met Microsoft 365 verleden tijd.

Wat zijn de voordelen?

Om de voordelen heel gemakkelijk op een rijtje te zetten hebben wij 8 voordelen op een rijtje gezet zodat jij na het lezen van deze blog de stap gaat zetten naar de wolken!

1. Vergader gemakkelijk met Teams

Onderling iets bespreken met een medewerker, vergaderen met je team van 50 man of een Webinar geven aan meer dan honderd mensen. Dankzij de Microsoft 365 apps kan dit! Maak gebruik van OneNote, PowerPoint, Outlook en andere vele anders apps om sneller en beter te communiceren en te vergaderen. Volgens de onderzoeken van de organisatie Forrester bespaar je wekelijks een hoop uren per medewerker dankzij het gemakkelijk en efficiënt vergaderen.

2. Werk tegelijkertijd in het zelfde document

Microsoft 365 heeft een functie ontwikkeld waardoor jij met meerdere medewerkers kan werken in het zelfde bestand met behulp van SharePoint. Met deze functie zijn jouw medewerkers minder tijd kwijt aan het versturen van bestanden, het werken in verkeerde bestanden of het opslaan van verkeerde versies.

3. Microsoft 365 verhoogt je teamwork

Doordat Microsoft verschillende communicatie functies heeft ontwikkeld word het communiceren met al jouw collega’s een stuk makkelijker.

  • Zet Yammer in voor het informele contact:
  • Maak gebruik van de populaire chatfunctie van Teams, communiceren wordt onderling gemakkelijker en het uitwisselen van bestanden is een eitje.

  • Maak simpel en snel Teams kanalen aan of plan gemakkelijk vergaderingen:

Teamwork is belangrijk en daarbij nemen medewerkers snellere maar ook beter beslissingen. Mede door tools te gebruiken zoals Power BI Pro en MyAnalytics kan dit leiden tot meer dan 15% snellere maar ook betere beslissingen.

Maar hoe zet je deze tools goed in? Dat is een vak apart, wij van ClassICT zijn hier in gespecialiseerd en kunnen je heel goed informeren maar ook adviseren in het gebruik van deze tools.

4. Alles vanaf één centraal punt

Bij Microsoft 365 zitten alle tools inbegrepen die jouw bedrijf nodig heeft. Werken vanuit één centraal punt is dus peanuts. Wil je onderweg in de auto of ergens anders snel wat bijwerken of taken wijzigen? Dat kan gemakkelijk en snel omdat alles gesynchroniseerd is. Je hebt overal waar je ook bent toegang tot je e-mail, agenda en taken.

5. Waar je ook bent, zelfs op het strand

Met Microsoft 365 kun je vanaf ieder apparaat, mobiele app of browser werken. Dit is vooral interessant als jouw bedrijf met medewerkers werkt die op afstand moeten samenwerken of wanneer je meerdere kantoren of locaties hebt.

6. Alles veilig in de cloud

Veiligheid is in deze tijd belangrijker geworden, medewerkers kunnen overal toegang krijgen tot de bestanden van klanten, leveranciers en andere belangrijke documenten van het bedrijf. Het zal je maar gebeuren dat een belangrijk document met alle klantgegevens op straat komt te liggen. Of misschien nog erger dat jouw documenten bij de verkeerde persoon terecht komt. Microsoft 365 heeft deze beveiliging! Daardoor blijven alle gevoelige data van in- of externe relaties achter een dikke deur met een groot slot.

Microsoft biedt verschillende login methodes denk hierbij aan MFA (Multifactor-Authenticatie), SMS codes of met de Biometrische login gegevens. Zo heb jij nooit personen die geen toegang hebben vanaf de Microsoft Azure omgeving. Daarbij spoort Microsoft op en verwijdert ze onmiddellijk. Zo blijf jij altijd goed beschermd en is al je data veilig.

7. Schaalbaar na groei of krimp

Wat wij het mooiste vinden bij Microsoft 365 is de schaalbaarheid in combinatie met de functionaliteiten die je ervoor terug krijgt. Microsoft beschikt namelijk over een uitgebreid aanbod van verschillende apps. Deze apps zijn in te richten naar de wensen van jouw organisatie. Daardoor is jouw bedrijf altijd schaalbaar naar groei of krimp. Dankzij de functie mix-en-match van apps kun jij op maat gemaakte oplossingen bieden voor iedere afdeling binnen jouw bedrijf.

8. Updates? Bij Microsoft gebeurd dat automatisch

Microsoft 365 voert de updates automatisch uit voor alle applicaties. Jouw programma of app is dus altijd up-to-date en beschikbaar wanneer jij wilt. Dit is zeker een voordeel, waarom? Als jouw onderneming snel verandert of groeit kunnen de medewerkers focussen op dingen die echt belangrijk zijn terwijl Microsoft zorgt dat alle applicaties klaar zijn voor gebruik. 

Wat zijn de kosten?

Bij Microsoft 365 betaal je altijd per gebruiker per maand, dit is net hetzelfde als een telefoonabonnement. De kosten hangen af van de functionaliteiten die je wilt hebben binnen je organisatie. Deze vorm vinden organisaties belangrijk. Waarom? Zo blijven je kosten altijd overzichtelijk en dat is waar wij van ClassICT ook voor staan! Overzichtelijke kosten zonder kleine lettertjes. Daarbij helpt het ook om je budget vooruit te plannen.

Wanneer kan ik overstappen?

Ben je na het lezen van deze blog post geïnteresseerd om over te stappen naar Microsoft 365? Mooi! Wij van ClassICT gaan graag een vrijblijvend adviesgesprek aan in combinatie met een lekker kop koffie! Wij komen graag bij je langs. Nadat je het gesprek met ons hebt gehad brengen wij een vrijblijvende offerte uit. Wij raden je uit om de offerte goed te lezen en indien er vragen zijn ook contact met ons op te nemen. 

Je hebt de offerte geaccepteerd? Top! Wij bedanken je dat je klant bent geworden bij ClassICT en gaan vervolgens aan de slag. Heb je de keuze gemaakt om zelf de omgeving te installeren, dan zorgen wij dat de noodzakelijke licenties klaar staan. Zorg ervoor dat je dit goed implementeert voordat je volledig overgaat, daarbij is het  ook belangrijk dat je collega’s of medewerkers er graag mee willen werken. Het beste is dat ze de software omarmen. 

Heb je de keuze gemaakt dat wij de implementatie doen? Geweldig! Wij gaan na een goed gesprek aan de slag om jouw wensen en eisen om te zetten naar werkelijkheid. Daarbij nemen wij je volledig mee in het traject, zodat jij maar ook jouw organisatie makkelijk zelf dingen kan aanpassen indien dat nodig is.

ClassICT is één van de weinige op de markt die Microsoft 365 ook managed aanbied. Zo betaal jij voor een vast bedrag per maand een medewerker die precies weet wat Microsoft 365 is en weet wat die moet doen om jouw wensen te vervullen.

Schrijf je in op onze nieuwbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, updates of innovaties binnen onze diensten.

Deel dit bericht met al jouw vrienden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin