Microsoft heeft in de afgelopen 10 jaar super veel ontwikkelingen gedaan m.b.t. tot het Microsoft 365 platform. Denk hierbij aan SharePoint of Teams, die hebben een behoorlijke uitbreiding gekregen. Voor het eerst in jaren gaat Microsoft de prijzen verhogen. Daarbij gaan ze ook nog werken met een abonnementstermijn.

Het is dus belangrijk dat wij als Microsoft partner onze klanten hierover inlichten. In deze blog vertellen wij de belangrijkste wijzingen binnen het Microsoft 365 platform.

Wat gaan de nieuwe prijzen worden?

Vanaf 1 maart 2022 gaan de prijzen voor een aantal producten omhoog, om precies te zijn de zeg volgende producten:

 • Microsoft 365 Business Basic
 • Microsoft 365 Business Premium
 • Microsoft 365 Plan E3
 • Office 365 Plan E1
 • Office 365 Plan E3
 • Office 365 Plan E5

Microsoft geeft aan dat de prijsverhoging circa 10% tot 30% kan oplopen. De nieuwe prijzen gelden dus ook voor alle bestellingen die je plaatst na 1 maart. De bestaande Microsoft abonnementen krijgen een prijsprotectie vanaf één jaar nadat je het eerste product besteld hebt.

1 abonnement, 3 keuzes

Vanaf 1 januari 2022 geldt er ook een nieuwe regel "new commerce experience" van Microsoft. Dit houdt in dat je vanaf nu nog maar kan kiezen uit drie soorten abonnementen namelijk:
 • 1 maand: In dit abonnement kun je het aantal licenties iedere maand wijzigen, maar de optie is nu 20% duurder dan een jaarabonnement.
 • 12 maanden: Je zit voor één jaar vast, waarbij je elke maand een vast bedrag vooruitbetaald.
 • 36 maanden: Als je in één keer gaat voor 3 jaar dan betaal je maandelijks of jaarlijks dezelfde prijs gedurende 36 maanden.
Daarbij is het natuurlijk wel zo dat je ten alle tijden kan blijven opschalen. Dus een upgrade naar een uitgebreidere of geavanceerde versie kan altijd!

Microsoft wil hier mee gasan starten omdat ze regelmaat willen creëren. Met deze regelmaat kun je bijvoorbeeld iedere maand een vaste evaluatieafspraak inplannen om alles te bespreken of om op- of afschalen

Microsoft wil namelijk op alle producten een overeenkomst leveren namelijk de Microsoft Customer Agreement. De vernieuwde New Commerce Experience maakt dus ook gebruik van deze overeenkomst. Daardoor kun je dus producten afnemen bij Microsoft én/of Microsoft-partners zoals ClassICT. Je kunt het contract dan eenvoudig aanvullen met third-party-producten. Dit zorgt voor meer gemak en overzicht.

Het mixen en matchen is vanaf nu ook mogelijk. Wanneer je bijvoorbeeld de werkplekken afneemt bij ClassICT en de security bij een andere partij, dan is dit vanaf nu makkelijker te regelen. De New Commerce Experience heeft namelijk nieuwe ontwikkelingen gemaakt dat controleert of de onderliggende producten aanwezig zijn en of deze partijen het mogen leveren.
Microsoft prijswijzigingen CSP

Wat gebeurt er met mijn licenties, of hoe verder?

Vanaf 1 januari 2022 is er de mogelijkheid om krting te krijgen op een jaarabonnement. En zodra je kiest om tussen januari en juni 2022 voor een maandabonnement, dan betaal je dezelfde prijs per maand als bij een jaar abonnement.

Let op: Deze promotie is alleen geldig tot een maximum van 2.400 werkplekken.


Indien je nog vragen hebt, of wilt weten wat ClassICT voor jouw onderneming kan betekenen. Dan kun je contact met ons opnemen om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen.
author avatar

Remco Straaten

Remco is technisch eigenaar van ClassICT. Samen met Maurice staat hij je graag 7 dagen per week te woord over alles wat te maken heeft met WEB, ICT, Telecom en Hosting diensten. Koffie vindt die heerlijk!

  Recente Blogs

  Thuiwerken, is jouw onderneming er klaar voor?

  Is jouw onderneming en medewerkers klaar voor thuiswerken?

  Als je medewerkers vanuit huis kunnen werken in moeilijke omstandigheden als Corona...
  Lees meer

  Microsoft verhoogt de prijzen voor 365 licenties

  Microsoft heeft vanaf Januari 2022 prijswijzingen doorgevoerd en het licentieprogramma gewijzigd van CSP naar NCE. Wat zijn deze wijzingen en wat heeft dit voor mijn onderneming te betekenen? Je leest het in deze blog.
  Lees meer

  Terug- en vooruitblik op 2021-2022 ClassICT

  2021 was een jaar vol met corona, lockdowns en thuiswerken. Hoe was het jaar van ClassICT? En hoe gaan wij er weer een goed en knallend en vol innovaties 2022 van maken? Je leest het in onze blog
  Lees meer
  NorthC colocaties van ClassICT

  Wat is een colocatie en wat zijn de voordelen?

  Wat zijn colocaties, wat kun je ermee? En is het echt wel zo voordelig als iedereen denkt? In deze blog leggen wij je alles uit over de mogelijkheden binnen de moderne maar zeker ook krachtige datacenters van NorthC en ClassICT.
  Lees meer

  Wat is het verschil tussen Windows 365 en Azure Virtual Desktop?

  Windows 365 is de nieuwste cloud PC oplossing van Microsoft. Wat zijn de voordelen en verschillen met Azure Virtual Desktop? In de nieuwste blog van ons kom je erachter en is de keuze misschien wat makkelijker.
  Lees meer
  Search here...